Da, am slăbit 23kg în 3 luni de când am născut gemeni.

Am primit din ce în ce mai multe întrebări despre modul în care am reuşit să mă îngraş doar 23kg pe timpul sarcinii (cu gemeni) şi, mai mult decât atât, cum am reuşit să dau toate kilogramele jos în doar 3 luni.
Am pornit sarcina cu 49kg (asta este greutatea mea de câțiva ani) și am să încerc să descriu cât pot de bine legătura dintre un stil de viaţă sănătos şi beneficiile acestuia pe termen lung.
Sunt vegetariană de 12 ani. Nu, nu am murit ba chiar sunt mai sănătoasă decât pe vremea când consumam carne. Unul dintre miturile care încă sunt prezente în mentalul colectiv este acela că fără carne vom muri, ne vom îmbolnăvi, nu vom avea suficiente proteine, nu avem de unde să ne luăm B12 etc. Ei bine, vă spun că mi-am făcut analizele și nu am avut carență de așa ceva întrucât consum ouă, pește, fructe de mare și lactate (dar nu din lapte de vacă).
Acestea fiind spuse, trebuie să vă aduc la cunoștință că nici pe perioada sarcinii nu am mâncat carne deși am fost pisată la cap în sensul ăsta din partea mai multor persoane. Am făcut cum am considerat, bazându-mă în special pe analizele făcute periodic. Cum nu aveam lipsă de nimic, am continuat cu alimentația vegetariană. Doar semințe, fructe, legume, ouă, lactate, fructe de mare (foarte bine gătite și cumpărate numai din sursă sigură) și pește (doar tipurile de pește acceptate în sarcină). Atât. Mi-am respectat alimentația din totdeauna: nu am consumat zahăr, sucuri, prăjituri (nu mănânc de obicei și nu am consumat nici în sarcină). Toate lucrurile astea au făcut în așa fel încât să nu mă îngraș. Nu consum cafea. Am auzit la alte graviduțe că atunci când consumau zahăr sau cafea, copilul începea să se agite în burtică. De ce aș face asta?… Am băut în schimb în fiecare zi smoothie (un litru) din tot felul de fructe, adăugând semințe. L-am făcut cu lapte de quinoa. Este excelent!
Mai este un lucru important de știut: copiii mei s-au născut sănătoși, cu kilograme bune și nu au necesitat ajutor pentru a respira chiar dacă s-au născut la 8 luni (lucru normal pentru sarcină gemelară). Nu mi-a căzut părul, nu mi-am pierdut dantura. Alăptez chiar și acum. După ce am ieșit din maternitate, aveam deja 11 kilograme date jos. Restul le-am dat jos treptat, fără să mă înfometez dar mâncând sănătos și mai ales, alăptând.
Nu sunt genul acela de persoană care poate să mănânce orice că nu se îngrașă! Am făcut și experimentul ăsta acum câțiva ani și după o lună și jumătate de mâncat produse de patiserie zilnic și paste cu tot felul de sosuri, m-am îngrășat 9 kilograme. Mi-a luat o altă lună și jumătate să le dau jos și să ajung la greutatea mea inițială dar a fost învățătură de minte. Nimeni nu se îngrașă cu aer!
Alimentația copiilor este foarte importantă și îmi doresc să fiu un exemplu pentru ei. Nu le putem cere copiilor să fie cumpătați dacă noi nu suntem. Nu le putem cere lucruri pe care noi nu le facem. Am fi ipocriți.

Aici o poză a mea cu circa 3 săptămâni înainte să nasc și în partea dreaptă, eu după 3 luni de la naștere. 🙂

5 thoughts on “Da, am slăbit 23kg în 3 luni de când am născut gemeni.

  1. Doamne ajuta! Abia te-am descoperit, imi place mult cum scrii, ma inspira viața ta! Abia acum descopăr stilul de viata sănătos, sunt la a doua sarcina, cu destule kg in plus de la prima sarcina si as vrea sa te rog ceva! Poti sa-mi explici exact cum prepari smothie? E complicat pentru mine, dar am inteles ca este foarte sănătos. Cred ca i-ar face bine si bebelusului din burtica.

    1. Bună Catrinel! Mulțumesc pentru aprecieri! Felicitări pentru minunea din burtică! Este foarte simplu să faci smoothie. În funcție de preferințe, eu folosesc lapte vegetal. De orez, de quinoua sau de cocos. Adaug semințe de chia, susan sau puțină făină din semințe de in (sunt foarte bogate în nutrienți, calciu, proteine, omega etc). Adaug banană cu prune sau portocală cu grapefruit, pepene roșu (cu tot cu semințe) cu măr etc Efectiv pui în bender ce ructe îți plac. Mai adaug uneori (pentru un gust mai dulce) și sirop de agave (are indice glicemic scăzut). Sper că ți-am fost de ajutor 🙂

      1. Iti multumesc pentru raspuns! As vrea sa te intreb daca pot prepara chiar eu laptele de quinoa si daca da, cum anume? Am citit undeva ca semintele de in in sarcina ar putea provoca contractii, oare o lingurita pe zi pentru smoothie ar dauna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *