Abecedar de alăptare – ghid gratuit!

Încă nu am născut dar am profitat până acum de perioada sarcinii pentru a mă informa cât mai mult pe marginea unor teme importante pentru orice mamă (fie că ea va naște primul copil sau al 10-lea). Consider că în fiecare zi putem învăța lucruri noi, ne putem perfecționa și astfel reușim să fim mai buni. Descoperirile în toate domeniile cred că au menirea de a completa ceea ce în mod natural deja știm să facem.

În cazul de față, ALĂPTAREA care este un proces natural poate fi sprijinită și îmbunătățită prin cunoștințele acumulate de persoane specializate. Am auzit (din păcate) mulți cârcotași care luau în râs importanța consilierilor în alăptare, gândind că o femeie știe ce are de făcut din start și nu are nevoie de cineva care să îi explice cum se pune copilul la sân sau cât timp este recomandat să îl alăpteze. Dacă la o primă privire (poate superficială) ați fi tentați să spuneți lucrul acesta, vă invit să citiți această carte pe care am decoperit-o de curând și care explică atât de frumos, pașii pe care mama îi are de făcut din momentul în care naște.

Faptul că sosește un bebeluș pe lume, nu înseamnă că sosește cu manual de instrucțiuni. Fiecare sarcină este diferită (chiar și în cazul aceleiași femei) și fiecare copil se comportă diferit. La fel și alăptarea: trebuie să știi ce să faci și ce să nu faci pentru ca acest proces să decurgă armonios. De ce doare atunci când alăptezi? E normal? De ce faci răni la sân? Este laptele matern suficient pentru bebe? Cât timp e bine să alăptezi? La cerere sau la program? Despre toate acestea și multe altele, am aflat în urma cursurilor de puericultură și alăptare la care am avut marea și frumoasa surpriză de a vedea și tătici. Soțul meu a fost alături de mine și pentru asta îi mulțumesc. Și-a luat rolul foarte în serios, a fost atent la toate informațiile, a trecut proba practică cu brio (aceea de a schimba scutece și a spăla un bebeluș) și la final mi-a spus că e foarte fericit că a venit fiindcă a aflat o mulțime de informații despre care nu ar fi putut să știe vreodată dar care sunt extrem de importante pentru momentul în care voi naște și mai departe când ajungem acasă de la maternitate.

Rolul tăticilor în acest proces al creșterii și copilului și sprijinirii alăptării este esențial. Pentru a putea ajuta, trebuie întâi să înțelegi cu ce anume poți fi de folos. Faptul că li s-a explicat (și lor) în ce constă toată minunea aceasta a alăptării, de ce este esențial pentru copil să fie alăptat și nu hrănit cu lapte praf, ajută în clipele când mama este obosită și necesită sprijin moral și practic.

Mai jos aveți link-ul către cartea Abecedar de alăptare. Vă sfătuiesc să îl trimiteți mai departe și altor mămici și tătici. Nu toată lumea are acces la seminarii și cursuri ba din motive financiare, ba din simplul motiv că în anumite zone ale țării, nu se țin astfel de cursuri. Putem ajuta, însă prin accesul la informația din spațiul on-line!

Această carte are textul scris foarte frumos și pe înțelesul tuturor, este creată de persoane specializate în domeniu (mămici la rândul lor), are desene foarte frumoase și îți oferă o stare de bine în timpul lecturării.  Vă garantez că multe mituri vor fi spulberate după ce terminați de citit această carte! 🙂

Alăptarea este cel mai important și de preț cadou pe care îl puteți face copilului dumneavoastră! Vă doresc lectură plăcută și de folos! 🙂   http://abecedardealaptare.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *