Valorile familiei creștine – o pledoarie pentru viață (Trinitas TV)

Am avut deosebita onoare de fi invitată în emisiunea domnului Vasile Bănescu, “Credință și Cultură, Azi” la Trinitas TV.
În cadrul emisiunii am vorbit despre ce înseamnă familia creștină, de ce este important să ieșim la referendumul inițiat de Coaliția pentru Familie, ce este și cui se adresează Marșul pentru Viață, de ce să participăm la acest marș, care este alternativa la așa-zisa educație sexuală și multe alte subiecte ce tratează aspecte de interes larg.

4 thoughts on “Valorile familiei creștine – o pledoarie pentru viață (Trinitas TV)

 1. ” Nu te teme, turma mica ” a fost si este unul din indemnurile Mantuitorului. Parintele Arsenie Papacioc spunea referitor la cum a ajuns tara noastra, faptul ca tocmai acest lucru il face optimist. De ce ? Pentru ca este o rastignire pe cruce. Iar dupa cruce…urmeaza invierea. Atunci cand anchetatorii l-au intrebat pe Corneliu Zelea Codreanu, in ce calitate isi permite el sa faca acele lucruri, acesta a raspuns: ” in calitate de roman “. Insa nu s-a oprit aici, ci a mers pana acolo incat a sustinut ca ” mormintele noastre vor fi cel mai inalt discurs “.
  Martirii, oamenii ce au luptat pentru tara, cei ce au suferit pana la moarte, in ochii celor ce ii chinuiau, pareau niste oameni ce au pierdut batalia. Insa asta era doar realitatea…o realitate in care erau invinsi in diferite moduri. Insa adevarul era altul. Adevarul era ca tocmai ei, cei ce pierdusera, tocmai ei castigasera. Amintirea celui ce a luptat pentru un ideal, nu dispare. Nu dispare nici amintirea celui ce nu ceda, celui ce nu abdica, indiferent la ce chinuri era supus. Sfantul Constantin Brancoveanu ce i-a spus fiului sau cel mai mic ? ” Decat sa traiesti ca un pagan, mai bine mori ca un crestin “. Nici o jertfa nu dispare. Da, i-au omorat, castigand astfel o batalie. Insa ei au castigat razboiul, fiindca astfel de amintiri raman vesnice si incurajeaza, imbarbateaza, facandu-te sa vrei sa le urmezi, in masura in care poti si in masura in care iti este dat sa o faci.
  Va scriu acest mesaj deoarece am vazut la TV emisiunea domnului Banescu in care ati fost invitata si drept sa spun, nu va stiam pana in acel moment, insa am fost impresionat vazandu-va ce ferm stati pe pozitia dumneavoastra si cat de bine stiti sa explicati in amanunt esentialul. Mai rar astfel de persoane. Va felicit si indraznesc sa spun ca este o dovada a ceea ce i-a spus Dumnezeu lui David, inainte de a deveni rege, anume ca ” omul cauta la fata, iar Dumnezeu cauta la inima “. David era mic de statura, nu era impunator, insa inima lui l-a facut sa fie atat de cunoscut prin faptele sale. Asa si dumneavoastra, tanara, finuta, frumoasa, insa in interior fiind un adevarat vulcan ce strapunge invelisul artificial creat de lumea din ziua de azi, trezind din amorteala pe multi.
  Va felicit pentru ceea ce faceti, va incurajez sa nu va opriti si precum zapada care are nevoie de ghiocei care sa o strapunga, asa si societatea de azi are nevoie de astfel de persoane care sa se impuna nu prin pumn sau ban, ci prin cuvant, prin emotie. Va rog sa ma iertati daca v-am indispus cu ceva, pe langa faptul ca nu m-am mai oprit din scris. Sa fiti fericita si iubita la nivelul la care meritati. Doamne ajuta. Cu drag, Catalin Mihailescu

  1. Vă mulțumesc din suflet pentru gânduri și aprecieri! Doamne ajută să reușim să facem împreună binele!

 2. Am urmărit aseară emisiunea -în reluare.Ați pus punctul pe i.Trebuie începută educația pentru familie.Tinerii trebuie educați proviață și profamilie.
  Succes în activitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *