Studii și statistici ce prezintă riscurile după avort

Avortul reprezintă faptul că încă nu am reușit să împlinim nevoile femeilor.

Femeile merită mai mult decât opțiunea avortului!

Mai jos am transcris textul părții a doua din rubrica Darul Vieții pe care am prezentat-o la Radio Trinitas. Și mai jos, aveți înregistrarea audio care durează circa 3 minute.

“Ieri am vorbit despre tragicul eveniment al sinuciderii unei tinere britanice de numai 21 de ani din cauza faptului că făcuse avort și am prezentat și exemplul similar al unei vedete media din Australia.

Azi vom prezenta câteva studii care prezintă riscurile sinuciderii după avort.

Un studiu realizat în Finlanda timp de șapte ani, în perioada 1987-1994, și publicat în British Medical Journal a arătat că femeile care au făcut avort la cerere sunt de șase ori mai predispuse la sinucidere decât cele care au născut.

Un alt studiu , realizat în Noua Zeelandă și publicat în British Journal of Psychiatry în 2008,  arată că avortul crește cu 30% riscul problemelor de sănătate mentală, între care: adicția de droguri, adicția de alcool, gânduri suicidare, probleme de anxietate, depresie majoră. În schimb, că femeile care decid să păstreze o sarcină nedorită sau neplanificată nu prezintă în mod consistent aceste riscuri.

Aceeași revistă britanică de psihiatrie a publicat în 2011 un studiu care este o meta-analiză a 22 de studii realizate între 1995-2009, la care au participat aproape 900.000 de femei din șase țări. Între concluzii sunt și trei procente care ar trebui să pună pe gânduri pe oricine încurajează o femeie să facă avort considerând că îi face un bine:

  • femeile care au făcut avort prezintă un risc cu 81% mai mare de probleme de sănătate mentală;
  • 10% dintre problemele de sănătate mentală la femei se datorează avortului:
  • 35% din cazurile de comportament suicidar la femei se datorează avortului.

În astfel de cazuri, toți cei care au încurajat avortul își dau seama că poartă responsabilitatea nu numai a avortului dar și a pierderii vieții femeii și că au de plâns pentru implicarea în pierderea a două vieți.

Am ales să vorbim astăzi despre aceste statistici tragice pentru că  cele două cazuri prezentate ieri ne îndurerează adânc. Dar ele și altele asemenea lor, există. Adesea, noi nu aflăm. Femeile în criză de sarcină nu găsesc unde să-și spună problema. Prea puțini dintre noi sunt dispuși să ofere tot sprijinul necesar și astfel, tragedii care ar putea fi evitate, continuă.

O femeie în criză de sarcină are nevoie de mult sprijin. Cine iubește o femeie, o apără de orice rău. Pe ea și pe copilul ei.”

AUDIO

Prima parte a rubricii o găsiți Aici

 

4 thoughts on “Studii și statistici ce prezintă riscurile după avort

    1. Este un efect. Cauza este nepăsarea și lipsa de sprijin pe care familia și țara ar trebui să îl ofere femeilor care se află într-o astfel de situație. Cu aceste articole și statistici, studii, sper că din ce în ce mai mulți oameni vpr înțelege importanța sprijinirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *