Necesitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină (1)

Sunt feministă. Sunt feministă pro-viață și pro-familie. Aceste concepte nu se exclud, ci dimpotrivă, se completează. Din acest motiv, am ales să susțin o serie de activități, printre care și Marșul pentru Viață.
Anul acesta, pe 22 ianuarie, au ieșit la Paris 50.000 de oameni la Marșul pentru Viață.
Un procent de 74% dintre americani doresc interzicerea avorturilor făcute în trimestrele 2 și 3 de sarcină.
Președintele Trump a sistat finanțarea SUA acordată organizațiilor pro-avort din străinătate și probabil va urma Planned Parenthood care conform unor filmări realizate cu camera ascunsă, face trafic de organe de la bebelușii avortați.

Lumea, planeta, redevine umană, pro-viață!  Recunoaște importanța fiecărui copil și importanța sprijinirii femeilor însărcinate deoarece reprezintă VIITORUL!

TU unde te situezi?

Anul acesta, Marșul pentru Viață din România care va avea loc în toată țara în data de 25 martie are următorul mesaj: “Ajută mama și copilul. Ei depind de tine.” În deznodământul celor două povești de mai jos vei înțelege care a fost motivația acestei alegeri pentru 2017. Dacă te întrebi ce ai putea tu să faci pentru o fată sau femeie care este însărcinată dar nimeni nu o sprijină, află că prin prezența la marș vei ajuta mult. Pe lângă asta, dacă dorești să fii voluntar vei avea ocazia să ajuți realmente ca mamele să reușească să își strângă bebelușii în brațe! Cea mai frumoasă formă de voluntariat este să știi că (și) datorită ție, un copilaș vede lumina zilei și are toată viața înainte!

Mai jos este textul din rubrica Darul Vieții pe care am prezentat-o în cadrul Radio Trinitas și, și mai jos, este varianta audio care durează circa 3 minute. Astfel vei înțelege mult mai bine dinamica acestui subiect pro-viață. Lectură și audiție cu folos îți doresc!

“Auzim uneori știri tragice despre consecințele unui avort în viața femeii. De fapt auzim mult mai puțin decât se întâmplă în realitate pentru că după avort, adesea încetează orice discuție despre ce s-a întâmplat fie pe motiv că este prea dureros fie invocând faptul că “s-a rezolvat” ceea ce era problematic: copilul nu se va naște. Însă avortul înlătură copilul însă nu și amintirea copilului. Gândul la el poate conduce la grave probleme în viața femeii. Săptămâna trecută a fost finalizată ancheta în cazul sinuciderii unei tinere din Marea Britanie. Jade Rees din Oldham, Greater Manchester, avea 21 de ani și era mama singură și excepțional de bună a unui băiețel de doi ani de al cărui tată se despărțise.

În toamna anului 2015 a rămas însărcinată pentru a doua oară dar a făcut avort după ce a fost părăsită de tatăl celui de-al doilea copil. După cum a scris în însemnarea adresată părinților, motivul sinuciderii a fost că nu a putut depăși faptul că a făcut avort. Mai înainte ascultase melodia Small Bump a lui Ed Sheeran despre durerea unei femei care pierduse un copil printr-un avort spontan. Linkul despre povestea ei este aici

Din păcate nu este vorba doar despre ea. Charlotte Dawson, celebră în Australia pentru cariera de model și apoi din media, s-a sinucis în 2014 în urma unei depresii de lungă durată declanșată de avortul pe care-l făcuse cu 15 ani în urmă.

Ea s-a căsătorit cu înotătorul olimpic Scott Miller în 1999 la un an înainte de olimpiada de vară de la Sydney. Cuplul era considerat unul dintre cele mai strălucitoare din lumea mondenă în acel moment. A rămas însărcinată cu primul și ultimul ei copil. Copilul urma să se nască în preajma olimpiadei de vară ceea ce încurca planurile soțului. “Cine are nevoie de un fetus în creștere când e pusă la bătaie o medalie din aur?” remarcă amar vedeta în autobiografia sa din 2013.  Articolul despre povestea ei este aici 

În ambele cazuri, în urma lipsei sprijinului tatălui copilului s-au luat decizii care au condus la pierderea vieții copilului și la pierderea vieții mamei. Două daruri risipite. Și nu sunt singurele. Astfel de drame individuale ies rareori la lumină dar studiile statistici le cunosc. Despre studiile care prezintă riscurile sinuciderii după avort vom vorbi mâine.”

AUDIO

Partea a doua Aici

2 thoughts on “Necesitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină (1)

  1. Buna, am dat de site-ul tau incercand sa ma lamuresc ce inseamna “criza de mama”. M-am lamurit. Exemplele date de tine la inceput sunt absurde, inclusiv faptul ca ai mentionat USA ca reper. Nu are rost sa explic motivele, locuind aici vad multe. Majoritatea tinerelor care apeleaza aici la avorturi sunt din familii defavorizate, care nu au avut parte de o educatie sexuala adecvata, si in viata carora aparitia unui copil ar fi dezastruoasa (sa nu mai pomenim de viata bietului copil, care nu de putine ori ajunge sa faca parte din grupuri infractionale sau ajunge dependent de droguri). A milita pentru interzicerea avorturilor in general e contrar oricarei idei feministe. A priva pe cineva de dreptul de a alege nu va rezolva problema, educatia o va face. Poate nu ai gasit statisticile din Romania din timpul lui Ceausescu (cand avortul era intr-adevar interzis) in care multe femei mureau din cauza complicatiilor cauzate de avorturi facute acasa, de “specialisti”, uneori cu ajutorul a diverse obiecte insalubre. Sunt anti-avort ca si alegere personala, dar niciodata nu as lua cuiva dreptul de a alege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *