Decizia unei tinere care a aflat în anul 2 de facultate că este însărcinată cu gemeni

Acum patru ani, Lauren a venit acasă la sfârșit de săptămână pentru a își petrece weekendul cu părinții. Problema este că știa că trebuie să le dea acestora o veste șocantă.. Cum niciodată nu reușea să găsească un moment oportun aceasta s-a așezat la un moment dat pe covor, a tras o gură de aer în plămâni și i-a dat vestea mamei sale.

La mijlocul semestrului, în anul 2 de facultate, Lauren era însărcinată. Cu gemeni.

„M-am simțit ca atunci când ești copil și spui o minciună și adulții știu că ai mințit prin urmare trebuie până la urmă să recunoști adevărul” povestește Lauren. „Nu eram capabilă decât să îmi aud inima bătând puternic în acele clipe. Așa că am zis totul într-un final iar mama m-a privit și m-a îmbrățișat. Apoi mi-a zis „Okay, trebuie să îi spui tatălui tău.”

Cum i s-a schimbat viața

Crescând într-o familie numeroasă și credincioasă, Lauren nu și-a imaginat niciodată că va avea o astfel de conversație cu părinții ei. Ceea ce a început cu o senzație de spaimă s-a transformat treptat în ușurare în clipa în care familia ei a început să conștientizeze noua realitate în care se aflau împreună.

Pe drumul înapoi spre facultate, Lauren a dat două telefoane pentru a îi anunța pe bunicii din partea ambilor părinți de situația ei. Ambele bunici au avut reacționat la fel, spunând doar „Vai Lauren!”. Când s-a întors în campus știa că acum cei mai apropiați membri ai familiei ei erau puși la curent cu veștile cele noi.

Îi mai rămăsese acum doar să învețe foarte mult la 18 materii, să petreacă 25 de ore la departamentul de admitere și 35 de ore de stat în picioare la muncă la Texas Roadhouse.

Pe lângă toate astea trebuia să învețe cum este viața de mamă singură care se confruntă cu o sarcină cu risc mare de complicații, astfel încât în orice moment putea să ajungă la Urgență.

„Am încercat să rezist tot anul acela” își amintește Lauren. „Le-am spus adevărul doar câtorva prieteni foarte apropiați și sarcina a început să se vadă mult mai repede decât s-ar fi văzut la o femeie însărcinată doar cu un copil așa că mi-a fost tot mai greu să o ascund. Nu am vorbit niciodată cu colegii despre asta, s-a creat un fel de zid așa că nimeni nu m-a întrebat de sarcină.”

În primăvară, Lauren – care era o studentă de nota 10 pe linie – s-a transferat la o facultate din orașul ei natal și s-a mutat cu părinții în ultimele săptămâni de sarcină.

Cei doi băieți ai ei – Christian și Caden – s-au născut la mijlocul verii – cu o lună mai devreme de termen. Lauren era atât de conștiincioasă cu temele de la facultate încât și-a adus cărțile cu ea la spital în luna în care gemenii au stat la incubator la Unitatea de Terapie Intensivă – Neonatologie.

„Sărmanii învățau să se hrănească” povestește Lauren. „Aceea a fost o lună cruntă făcând naveta între spital și casă. Din cauza analgezicelor nu aveam voie să conduc dar am reușit să le fiu alături gemenilor zilnic pe timpul cât au stat la spital”.

Când Lauren le-a spus părinților că este însărcinată, una dintre primele persoane pe care părinții ei au sunat-o a fost chiar unchiul fetei, David, care era sponsorul și susținătorul unui centru pentru femei aflate în criză de sarcină încă din anul 2000.

Astăzi unchiul David se joacă cu gemenii în vârstă de 3 ani îi învață să descopere ferma și le face cunoștință cu turma de bovine.

„Întreaga familie îi adoră pe micuți și toți suntem recunoscători că au primit darul vieții” spune David. „Suntem foarte mândri că sprijinim centrul pentru femei însărcinate și apreciem mult felul în care a ajutat-o pe Lauren să treacă printr-o perioadă mai sensibilă. Toată familia se simte binecuvântată de munca depusă de cei din organizație și așteptăm să îi vedem pe gemeni cum cresc și ajung tineri bărbați.”

Lauren a știut că părinții ei o vor sprijini în drumul ei de mamă singură și au demonstrat asta prin faptul că le-au oferit mamei și copiilor o casă în primul an de viață a gemenilor în timp ce Lauren a putut să își termine studiile, să își înceapă cariera și să își deschidă o afacere cu flori pe care o are și acum.

Mutându-se în orașul natal, Lauren s-a bucurat și de cursurile de parenting oferite de centru iar directorul centrului respectiv a fost printre primele persoane care au felicitat-o după ce a născut.

Lauren consideră că acest centru a avut un aport uriaș în ceea ce privește capacitatea ei de a fi o mama bună.

„A fost minunat să merg într-un loc unde am întâlnit persoane care treceau prin situații similare și mă înțelegeau” spune Lauren. „Îmi înțelegeau starea emoțională în care mă aflam și aveau ca scop principal să mă facă să mă simt iubită și nu rușinată sau judecată. Și s-au ținut de cuvânt 100% cu toate lucrurile pe care le făgăduiau iar asta era ceva ce rar mai întâlnisem până atunci.”

„Pur și simplu oamenii aceia radiau grijă față de persoana mea și iubire de Dumnezeu.”

Drumul spre a fi mamă nu a fost unul ușor pentru Lauren, în special într-un orășel mic unde totul se poate interpreta. Observând că atunci când era însărcinată oamenii străini imediat se uitau să vadă dacă poartă vreo verighetă, Lauren a decis să-și cumpere una pe care o purta în public.

După ce și-a publicat povestea sarcinii neașteptate, Lauren a fost contactată de prieteni și cunoștințe pentru sfat și ajutor pentru ei sau pentru alte femei care trec prin aceiași situație.

De fiecare dată când are oportunitatea Lauren vorbește despre importanța prețuirii vieții în cazul fiecărei sarcini – planificată sau neplanificată, căsătorită sau necăsătorită.

„Nu putem opri oamenii din a ne privi suspicios” spune Lauren. „Dar trebuie să celebrăm faptul că oamenii aleg viața și atunci când o fac, își sacrifică mândria și ego-ul și aleg smerenia asumându-și în mod responsabil repercusiunile faptelor lor.”

„Trebuie să celebrăm acele fete care nu au făcut avort. Ele nu au ales calea cea mai ușoară a lașității. Au ales să fie responsabile pe faptele lor, indiferent că asta a însemnat să dea copilul spre adopție sau să îl crească singure.”

Sursă:PregnancyHelpNews

2 thoughts on “Decizia unei tinere care a aflat în anul 2 de facultate că este însărcinată cu gemeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *